Index Vakbarát Hírportál

Büntetett előéletű, bedrogozott autós okozott halálos balesetet Zalában

2023. június 13., kedd 12:18

Egy kábítószer-fogyasztás miatt korábban már büntetett férfi bódult állapotban okozott halálos balesetet a Garabonc és Nagyrada közötti útszakaszon. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabását és járművezetéstől eltiltás alkalmazását indítványozta a sofőrrel szemben.

A vádirat szerint a nagykanizsai férfi úgy ült volán mögé 2021 augusztusában, hogy előtte amfetamint és kokaint fogyasztott. A vádlott aztán előzés közben nem tartotta be a követési távolságot, és a bódultságából eredő figyelmetlensége miatt eltalálta a motorkerékpár hátsó kerekét.

Az ütközés hatására a motoros leesett a motorról, és az út menti árokba csapódott. A balesetet okozó férfi segítségnyújtás nélkül hajtott el a helyszínről. A nyomába eredő rendőrök egy zalaegerszegi áruház parkolójában találtak rá, ahol a földön feküdt, és összefüggéstelenül beszélt.

A súlyosan sérült motorost több hónapon át kezelték a kórházban, ám a szervezete végül feladta a küzdelmet. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a vádlottat

Rovatok