Index Vakbarát Hírportál

Futó záporokra lehet számítani kedden

2023. június 13., kedd 06:09

Az ország zömén sok napsütés várható képződő gomolyfelhőkkel. Ugyanakkor a keleti, északkeleti megyékben lehetnek felhősebb tájak is, arrafelé kevesebb napsütés valószínű és egy-egy futó zápor sem kizárt.

Reggel 7–14 fokot mérhetünk, de fagyzugos, szélcsendes helyeken pár fokkal hidegebb is lehet.

Az északkeleti, északi szelet Borsodban és a Tiszántúlon élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet zömmel 20 és 25 fok között alakul, de a felhősebb tájakon helyenként 20 fok alatt marad.

Napos idő várható általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel, ugyanakkor északkeleten lehetnek felhősebb körzetek is.

Az ország döntő részén nem lesz csapadék, legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat csak elő. Az északkeleti, északi szél hétfőn keleten még élénk, olykor erős lesz, majd éjszaka mérséklődik a légmozgás – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Front nem lesz, de a frontérzékenyek nem örülhetnek

A frontérzékenyeknél gyenge hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. A fokozottan érzékenyeknél fejfájás, görcsös panaszok fordulhatnak elő. A szélre érzékenyeknél nyugtalanság, frusztráltság kialakulhat.

Napos időszakokban, főként 10 és 16 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot érhet el.

A sok napsütés miatt vezetés közben lehet probléma, de az utakon nem várható komolyabb befolyásoló tényező. Leginkább az északi szél miatti rosszabb menetstabilitásra kell figyelni – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok