Index Vakbarát Hírportál

Tagadja bűnösségét a sofőr, aki egy kisbuszban felejtett egy négyéves kislányt

2023. június 13., kedd 18:26

Nem ismerte be bűnösségét a sofőr, aki tavaly nyáron egy kisbuszban felejtett egy négyéves gyermeket. A kislány később a kórházban meghalt. A férfival szemben halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat áprilisban.

Nem ismerte be bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról a Tiszafüredi Járásbíróság keddi előkészítő ülésén az a büntetlen előéletű, 57 éves férfi, aki sofőrként 2022 júniusában egy kisbuszban hagyott egy négyéves kislányt.

A gyermek a több óra elteltével felforrósodott járműben súlyos egészségkárosodást szenvedett, és három nap múlva meghalt – közölte a Szolnoki Törvényszék közleményben az MTI-vel. A Tiszafüredi Járási Ügyészség 2023. április 27-én foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben.

A vádirat szerint a férfi buszsofőrként 2022. június 7-én gyerekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára. Feladata végeztével nem kellő alapossággal vizsgálta át az autóbuszt, ezért nem vette észre, hogy egy 4 éves gyermek az utastérben maradt. A tűző napon parkoló buszban több mint 50 fok volt. A kisgyermeket hiába szállították még aznap kórházba, súlyos egészségkárosodást szenvedett, és három nappal később, 2022. június 10-én meghalt.

A Tiszafüredi Járásbíróság az ügyben előkészítő ülést tartott; ezen a vádlott nem ismerte be bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így a bizonyítási eljárás október 3-án tárgyaláson folytatódik – tájékoztattak.

Rovatok