Index Vakbarát Hírportál

Eljárás indult a Dunai Vasműben történt súlyos munkahelyi baleset ügyében

2023. június 14., szerda 15:17

A férfi épp egy nehéz munkagépet próbált leemelni egy vasúti kocsiról, amikor az váratlanul megindult. A mozgó járműről balszerencsés módon leszálló férfi ekkor sérült meg súlyosan.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a kedd reggel a Dunai Vasmű területén történt súlyos munkahelyi baleset ügyében.

Pápai Eszter, a rendőr-főkapitányság kommunikációs referense az MTI érdeklődésére szerdán azt mondta, hogy a Dunai Vasmű területén történt balesetben egy 43 éves férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A szóvivő jelezte, hogy a rendőrök az eset körülményeinek tisztázása érdekében folyamatosan hallgatják meg a tanúkat.

A dunaujvaros.com hírportál számolt be elsőként a balesetről kedd este. Oldalukon azt írták, hogy életveszélyes állapotban mentőhelikopter vitte kórházba a férfit, aki az egykori acélműhöz tartozó úgynevezett „robbantó” területén szenvedett balesetet.

A honlap információi szerint a férfi akkor sérült meg, amikor egy homlokrakodó berendezést próbált egy vasúti kocsiról leemelni. A sérülést az okozta, hogy a művelet közben a vasúti kocsi meglódult, rajta két munkással; egyiküknek sikerült oldalra leugrania, ám a másik férfi olyan balszerencsésen próbált hátul leszállni, hogy a két ütköző közé szorult, és azok összenyomták.

Rovatok