Index Vakbarát Hírportál

Változik a forgalmi rend péntek éjszaka a Hősök tere környékén

2023. június 14., szerda 16:10

A BKK szerint egy péntek éjjel tartandó rendezvény miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a Hősök terén és környékén.

A Budapesti Közlekedési Központ szerint pénteken 20 órától szombat hajnali 4 óráig „A mozgás éjszakája” rendezvényt tartják a Hősök terén és a Városligetben, ezért több lezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek – adta hírül az MTI.

A rendezvény miatt lezárják pénteken 21 órától másnap 6 óráig a Kós Károly sétányt és a Hősök terét körben; pénteken 21 órától várhatóan éjfélig a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között, az Andrássy utat a Hősök tere és az Oktogon között, valamint a Hermina út Ajtósi Dürer sor felé vezető oldalát.

Kerékpáros vonulás várható szombat hajnali negyed 1-től 2 óráig, ezért a nagyobb csomópontokon néhány perces lezárásra kell számítani, a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik.

A kerékpárosok útvonala a következő:

Hősök tere – Dózsa György út – Podmaniczky utca – Ferdinánd híd – Váci út – Nyugati téri felüljáró – Bajcsy-Zsilinszky út – József Attila utca – Apáczai Csere János utca – Pesti alsó rakpart – Közraktár utca – Petőfi híd – Goldmann György tér – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Raul Wallenberg rakpart – Döbrentei tér – Döbrentei utca – Lánchíd utca – Clark Ádám tér –Lánchíd – Széchenyi István tér – Pesti alsó rakpart – Jászai Mari tér – Margit híd – Margit-sziget – Árpád híd – Népfürdő utca –Dráva utca – Dózsa György út – Hősök tere.

A közösségi közlekedés változásai érintik a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as, 105-ös, a 210-es és a 979A autóbusz, valamint a 70-es, 72-es és a 74-es trolibusz közlekedését.

Rovatok