Index Vakbarát Hírportál

A nyílt utcán rabolta ki a postást egy hevesi férfi

2023. június 15., csütörtök 15:51

Kiraboltak egy Heves vármegyei postai kézbesítőt fényes nappal a nyílt utcán tavaly áprilisban. Az ügyészség elítélte az elkövetőt, aki többször megütötte és földre taszította a postai kézbesítőt, majd ellopott tőle tízezer forintot és egy munkaeszközt is.

A Heves Vármegyei Főügyészség közlése szerint a postai kézbesítő szokás szerint megkezdte a levélküldemények és a nyugdíjak kézbesítését tavaly áprilisban. Kora délután egy útba eső ház előtt tolta el kerékpárját, amikor az ott lakó férfi megjelent a kapuban, majd 

se szó, se beszéd kétszer hasba ütötte és a földre lökte őt.

Ezután átkutatta a biciklire szerelt táskákat, melyek egyikében megtalálta a PDA készüléket – amelyen a címzettek a küldemények átvételét szokták elektronikusan igazolni,– és zsebre tette. Később az időközben lábra állt sértett vállán lévő postástáskában kezdett kotorászni.

A postás megpróbálta megakadályozni a rábízott pénz elvételét, de ez csak részben sikerült neki, mivel a vádlott ököllel, nagy erővel többször fejen ütötte. Az ettől ismét földre került embert a rabló végül a kapu előtt hagyta az utcán fekve, ő maga pedig visszament a házba az erőszakkal megszerzett PDA-val, továbbá mintegy tízezer forinttal a nadrágzsebében.

A rendőrség megállapította, 

A 23 ÉVES FÉRFI ERŐS NYUGTATÓK HATÁSA ALATT ÁLLT, AMIKOR MEGTÁMADTA A POSTÁST.

Az elkövetőt még aznap őrizetbe vették, majd a bíróság ügyészi indítványra letartóztatta. Ebben szerepet játszott az is, hogy a férfi büntetett előéletű, őt a bíróság fiatalkorúként rablás miatt korábban három év börtönre ítélte.

A járási ügyészség – mint különös visszaesőt – közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és súlyos testi sértés bűntettével vádolja a fiatal férfit.

A vádhatóság a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság az előkészítő ülésen – vádlotti beismerés esetén – nyolc év fegyházbüntetést és nyolc év közügyektől eltiltást szabjon ki az ügyben.

Rovatok