Index Vakbarát Hírportál

Futó záporok árnyékolhatják be a nyárias időjárást, több vármegyére is kiadták a figyelmeztetést

2023. június 16., péntek 05:59

Pénteken a keleti és az északkeleti tájakon számíthatunk esőre, helyenként futó záporok is kialakulhatnak. A nappali maximum-hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Pénteken a keleti és az északkeleti tájakon lehet zártabb a felhőtakaró, így ezeken a területeken eső várható. Máshol változóan napos-felhős időre van kilátás helyenként futó záporral, kevés zivatarral. Az északias szél napközben egyre többfelé feltámad, néhol erős lehet – írja az Időkép.

Délutánra 21 és 27 fok közé melegedhet a levegő, viszont a tartósabban felhős, esős tájakon hűvösebb maradhat az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyolc vármegyére adott ki riasztást. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki zivatar miatt:

Erős UV-sugárzásra kell készülni

Az Időkép orvosmeteorológia jelzése szerint nem érkezik front, de a hűvös reggeli időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. A fokozottan érzékenyeknél alvászavarok, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is előfordulhatnak.

A naposabb tájakon 10 és 16 óra között nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk védelméről.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok