Index Vakbarát Hírportál

A miniszterhelyettes szerint az óbudai önkormányzat a saját bénázását fogja a kormányra

2023. június 16., péntek 14:31

Nagy port kavart az óbudai Kőpor köz útjának rossz állapota, amelyen néhol már több mint egy méter mély kráterek alakultak ki. A III. kerületi önkormányzat uniós források hiányára hivatkozva azt közölte, a fejlesztés nem megvalósítható. Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes szerint azonban éppen a baloldal miatt nem kapta még meg Magyarország az uniós forrásokat.

Mint arról elsőként beszámoltunk, térdig érő kátyúk tarkítják a III. kerületi Kőrpor közt, ahol rendszeresen fennakadnak az autók, járda pedig nincsen.

A vízelvezetés is problémákat okoz, esőzéskor ugyanis a garázsokba és a kamrákba ömlik a hordalék. Az út az évek alatt olyan balesetveszélyessé vált, hogy az ott lakók szerint már rendőr- és tűzoltóautó is visszafordult az utcából.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, területfejlesztési miniszterhelyettes a közösségi oldalán reagált arra, hogy a kerületi önkormányzat uniós források hiányára hivatkozva azt mondta, a fejlesztést nem lehet megvalósítani.

A III. kerületi önkormányzat DK-s polgármestere saját bénázását fogja a kormányra akkor, amikor azt állítja, hogy nem tud utat építeni, nem tud utat felújítani, mert nincsenek még meg számára az uniós források

– kezdte videóját a területfejlesztési miniszterhelyettes.

Majd úgy folytatta, hogy éppen a „dollárbaloldal” és a „DK ármánykodásai” miatt a magyar emberek, a magyar vállalkozások még mindig nem jutottak hozzá a nekik járó forrásokhoz.

Az államtitkár szerint ha megérkeznek az európai uniós források, a Fővárosi Önkormányzat azt sem utak felújítására és utak építésére fordítaná, hanem forgalomcsillapításra és az utak zöldítésére.

Úgyhogy kérem, hogy a III. kerület polgármestere ne kibúvókat és kifogásokat keressen, hanem kezdjen bele az utak építésébe, az utak felújításába

– zárta videóüzenetét Latorcai Csaba.

Az ügyben kerestük a III. kerületi önkormányzatot, amint válaszolnak megkeresésünkre, a cikket frissítjük.

Rovatok