Index Vakbarát Hírportál

Nézőpont: a baloldal azért támadja az új pedagógustörvényt, mert politikai hasznot vár tőle

2023. június 17., szombat 11:45

A Nézőpont szerint a baloldal politikai haszonszerzésre akarja használni az új pedagóguséletpálya-törvény elleni támadásait.

Azért tesznek technikai módosító javaslatok helyett politikai lépéseket az új pedagógus életpályamodell ellen a magyar baloldali parlamenti pártok, mert politikai hasznot remélnek ettől – jelentette ki a Nézőpont Intézet elemzője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Pálfalvi Milán szerint a baloldal tudja, hogy nem talál fogást a törvényen, azért próbálják az érintetteket, tanárokat, iskolaigazgatókat, szülőket dezinformálni. Sok téves információ kering erről a törvénytervezetről, pedig az bárki számára hozzáférhető az országgyűlés honlapján – tette hozzá.

Mint mondta, akik megismerik a javasolt intézkedéseket és azok várható eredményeit, azok meg fognak nyugodni. Azok olyan előnyökkel járnak, amelyek segítik a pedagógusokat abban, hogy több szabadságuk lehessen, valamint nagyobb fizetést vihessenek haza.

Fontos, hogy a teljesítményt dotálja a rendszer, de kérés alapján. Ez azt jelenti, hogy ha van olyan pedagógus, aki szeretne többet, jobban dolgozni, annak teljesítményét el fogja ismerni az új rendszer. Ez azonban nem kényszer, hanem lehetőség – tette hozzá.

A kormány célja, hogy egy működőképes államot hozzon létre, a Fidesz–KDNP 2010 óta ezen dolgozik. Éppen ezért nincs más lehetősége a „dollárbaloldalnak”, mint hogy politikai eszközökkel zavart keltve próbálja meg rontani a helyzetet – fejtette ki Pálfalvi Milán.

Rovatok