Index Vakbarát Hírportál

Külföldi megrendelésekhez juttathat egy fémmegmunkáló céget a Magyar multi program

2023. június 18., vasárnap 08:16

Németországi gyártók közvetlen beszállítójává válhat a TOM-FERR Zrt. a Magyar Multi Program 287,55 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából.

Külföldi cégekkel létesíthet partnerséget egy magyar vállalat – közölte a TOM-FERR Zrt. az MTI-vel.

A majdnem 719 millió forint összköltségű projekt keretében olyan eszközöket szereznek be, amelyek korszerűsítik a cég fémmegmunkáló tevékenységét, új típusú csövek, új alkatrészek előállítását teszi lehetővé, és javítja a gyártás hatékonyságát.

Várakozásaik szerint a fejlesztést követően bekapcsolódhatnak a nagyobb teherbírású részegységek alkatrészgyártásába, új termékeikkel további vevőket szerezhetnek.

A projekt keretében a tatai csőgyár és az autóalkatrész-gyártó üzem két épületére napelemet is telepítenek, hogy csökkentsék a működési költségeiket – írták.

A budapesti székhelyű TOM-FERR Zrt. a cső- és autóipari alkatrészgyártás mellett acélcső-kereskedelemmel foglalkozik. Beszámolója szerint a cég 2021-ben majdnem 25 milliárd forint, 2022-ben több mint 29 milliárd forint árbevétellel zárt, ebből mindkét évben több mint 5 milliárd forint volt a külföldi értékesítés. Az adózott eredmény tavaly és tavalyelőtt is meghaladta az 1,4 milliárd forintot.

A céges honlapon a társaság Magyarország egyik legnagyobb acélcső-nagykereskedőjeként mutatkozik be. A TOM-FERR 2008-ban a tatai üzemmel bővítette a tevékenységi körét, itt új üzletágként autóipari alkatrészeket gyártanak acélcső-alapanyagok megmunkálásával.

Rovatok