Index Vakbarát Hírportál

Jövő héten ránk ronthat a kánikula, és lehetnek más meglepetések

2023. június 18., vasárnap 16:45

Folytatódik a nyáriasan meleg idő a jövő héten, a legmelegebb órákban helyenként 36 Celsius-fok is előfordulhat. Sok lesz a napsütés, de olykor előfordulhatnak záporok, zivatarok is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

A közlemény szerint az időjárás az alábbiak szerint alakul a következő egy hétben:

Az igazi nyárra még várni kell

Az Indexnek a közelmúltban Németh Lajos meteorológus beszélt arról, hogy a változékony, kiszámíthatatlan és szélsőséges időjárás egyértelműen a globális felmelegedéssel, az éghajlatváltozással magyarázható: míg tavaly 120 éve nem látott aszállyal, szárazsággal néztünk szembe, addig idén szokatlanul sok volt a zápor és a zivatar.

„Az időjárás ilyenkor önálló életet él, hatalmas zivatarfelhők alakulnak ki, amelyekbe ha egy picit is belesüt a nap, pillanatok alatt akár másfél havi mennyiségű csapadék is leeshet” – fogalmazott a meteorológus, aki szerint a Medárdra jellemző időjárás akár július elejéig is kitarthat, így az igazi, megkérdőjelezhetetlen nyárra még várni kell. A teljes cikket ide kattintva érheti el.

Rovatok