Index Vakbarát Hírportál

Gigantikus albínó harcsát fogtak ki egy francia folyóból

2023. június 19., hétfő 06:40

Egy német horgász olyan halat fogott ki nyaralás közben, amilyet a legtöbb ember soha életében nem lát. A francia Petit Rhone folyóból ugyanis egy gigászi méretű, szinte teljesen fehér harcsa akadt a horgára.

Sven Dombach, a Black Cat Team horgásza már évtizedek óta szerelmese a harcsahorgászatnak. A párját ritkító kapás érthető módon óriási örömmel töltötte el, aminek hangot is adott közösségi oldalán.

A mi fehér hölgyünk! Egyszer csak ott volt. Vannak, amik csak úgy megtörténnek, és mikor megtörténnek, akkor megáll az idő

– írta Dombach Facebook-bejegyzésében, melyben azt is leírta, hogy eredetileg csak a hosszas túrák fáradalmait mentek kipihenni a francia Petit Rhone folyóhoz, ahol kikapcsolódásként ragadott pecabotot.

A Pecaverzum megjegyzi, hogy az albínó kifejezés ennek a harcsának az esetében tudományos szempontból nem helyes, ugyanis az albínókat a teljes színanyagmentesség és piros szem jellemzi.

A halakban általában négy festékanyag képes szintetizálódni: a fekete melanin, a gyöngyházfényű guanin, a narancsszínű xantofill és a vörös színű eritrofill. Az albínókban ezek közül egyik sincs meg, emiatt nincsen testükön semmilyen szín – írják.

Rovatok