Index Vakbarát Hírportál

A honvédelmi miniszter elárulta, milyen eszközökre van szüksége a magyar haderőnek

2023. június 19., hétfő 21:29

A modern haderő fejlesztése és Magyarország biztonságának garantálása csak a legfejlettebb eszközökkel érhető el – jelentette ki a honvédelmi miniszter hétfőn Párizsban, a Le Bourget-i nemzetközi légi bemutatón.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: Magyarországnak lépést kell tartania a technológiai újításokkal – olvasható a Honvédelmi Minisztériumnak az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hozzátette: a magyar kormány folyamatosan keresi az új megoldásokat és a legjobb haditechnikai eszközöket Magyarország és a magyar emberek biztonságáért.

A honvédelmi miniszter Sébastien Lecornu francia védelmi miniszter meghívására vett részt az 54. alkalommal megrendezett szakkiállításon.

Magyarországnak az erős és elszánt haderő felépítése mellett olyan modern, csúcstechnológiát képviselő védelmi eszközökre van szüksége, mint például

a nyáron beérkező Airbus 225M többcélú helikopterek.

A beszerzések mellett a védelmi ipar fejlesztése adja meg azt a hátteret, amellyel a Magyar Honvédség teljes értékűen képes megfelelni a 21. századi elvárásoknak – hangoztatta a miniszter.

Rovatok