Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkos lett a férfi, akinél hetvenezer pedofil felvételt találtak

2023. június 22., csütörtök 14:48

A biatorbágyi volt katonai bázison akasztotta fel magát az a férfi, akinél februárban hetvenezer pedofil felvételt találtak a budapesti Antifa-támadássorozat miatt indított nyomozásban.

Amint arról az Index is beszámolt, magyarországi és külföldi szélsőjobboldali szervezetek minden évben  február 11-én emlékeznek meg az 1945-ös budapesti kitörési kísérletről, amikor a II. világháborúban a budapesti német védőrség egy utolsó kétségbeesett akcióval megpróbálta  áttörni a szovjet ostromgyűrűt. A neonáci, újnyilas és hasonló szervezetek számára ez „a becsület napja”.

A szélsőjobboldali rendezvényt megelőző napokban már megjelent az utcán az erőszak: a külföldről érkezett, feltételezett antifasiszták (antifák) több szélsőjobboldalira is rátámadtak – öltözékük alapján ugyanis úgy vélték, hogy egyes járókelők biztosan a szélsőjobboldali rendezvényre érkeztek.

Kihallgatásra rendelték, majd felakasztotta magát

A támadássorozatokat követően a rendőrség nyomozást indított, amelynek keretein belül februárban házkutatást tartottak a Szikra Mozgalom egyik aktivistájának lakásán. A rendőrök csaknem háromszáz olyan pornográf felvételeket találtak, amelyeken két-három éves gyerek szexuális sanyargatása és megerőszakolása látható.

A lefoglalt adathordózokon pedig hetvenezer olyan felvételt találtak, amelyeken tizennyolc év alattiak szerepelnek.

A Szikra mozgalom aktivistájának lakásán azt követően tartottak házkutatást, hogy a nő gyanúba keveredett a budapesti Antifa-támadássorozattal kapcsolatban. Elegendő bizonyíték hiányában előbb szabadlábra helyezték, majd megszüntették ellene a nyomozást.

A lakásán lefoglalt adathordózok pedig ahhoz a férfihez tartoztak, aki a Blikk értesülése szerint május 18-án Biatorbágyon öngyilkosságot követett el.

A lap úgy tudja, a férfi azután akasztotta fel magát az egykori légvédelmi rakétabázis közelében, hogy gyanúsítottként berendelték kihallgatásra.

Az értesülést az Antifa-embervadászat ügyében nyomozó Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hivatalosan nem erősítette meg, de a Pest vármegyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) a Magyar Nemzet megkeresésére közölte, hogy egy holttestet találtak Biatorbágy külterületi/erdős részén.

A halálesettel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja nem merült fel, budaörsi rendőrök az általános közigazgatási rendtartás keretein belül vizsgálják a körülményeket – tették hozzá.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok