Index Vakbarát Hírportál

Egy kínos baki miatt éjszaka és hétvégén tudják ellátni a betegeket a Semmelweis Egyetemen

2023. június 22., csütörtök 20:30

Közleményt adott ki a Semmelweis Egyetem, miután a klinika egyik legkorszerűbb, körülbelül 700 millió forintot érő 3T MR gépe tönkrement.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy kutya vizsgálatát tervezték lefilmezni egy ELTE TTK kutatási projektben, de egy banális tévedés miatt hatalmas kár keletkezett: állítólag egy zsákot helyeztek a gépbe nehezékként, de abban valamilyen fémtárgy is volt, amitől azonnal tönkrement a berendezés.

A vizsgálóból szálló füst az utcáról is jól látható volt.

A klinika egyik legmodernebb, körülbelül 700 millió forintot érő 3T MR gépe hibásodott meg.

„Múlt hétvégén technikai probléma lépett fel az Orvosi Képalkotó Klinika egyik, több mint nyolcéves MR berendezésében. Előreláthatóan a következő hetekben a készülék nem használható. Betegeinket a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, valamint az Orvosi Képalkotó Klinika MR laborjaiban látjuk el hosszabbított és extra éjszakai és hétvégi műszakokban” – tájékoztatott honlapján a Semmelweis Egyetem.

Mint írták, az érintett betegeket telefonon felkeresik, és egyeztetnek velük az új vizsgálati időpontjukról. Az MR diagnosztikai ellátás akadálytalan és folyamatos a vizsgálatok átszervezésével – hangsúlyozták.

Rovatok