Index Vakbarát Hírportál

Ismét felbolydul a budapesti közlekedés a hétvégén

2023. június 23., péntek 16:22

Több rendezvényt is tartanak szombaton a fővárosban, ezért jelentős korlátozásokra, terelésekre kell készülni június 24-én a többi közt az Andrássy út és a Hősök tere környékén. Délelőtt 11:00-től előreláthatólag 14:00-ig motoros felvonulást tartanak a Hősök teréről indulva a belváros, a Szabadság híd, a budai rakpartok, a nagykörút és az Andrássy út érintésével. Ezt követően 14:00-kor kezdődik a szekérfesztivál, amelynek résztvevői a belvárosból indulva az Andrássy úton át a Városligetbe vonulnak, ahova várhatóan 16:00-kor érkeznek meg.

A korlátozások idején a BKK elsősorban a metrók igénybevételét javasolja. Ennek az oka, hogy nem csak az autós forgalom, de a tömegközlekedés is nagyban változik.

motoros felvonulás miatt június 24-én, szombaton 11:00 és 14:00 között a Dózsa György út – Hősök tere – Városligeti fasor – Bajza utca – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Astoria – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Friedrich Born rakpart – Sztehlo Gábor rakpart – Bem rakpart – Gyóni Gézi tér – Margit híd – Szent István körút – Teréz körút – Andrássy út – Hősök tere – Dózsa György út – Gundel Károly körút – Állatkerti körút – Hermina út – Ajtósi Dürer sor – Stefánia út útvonalon kell korlátozásra készülni.

A motoros vonulás idején a haladási irány szerinti sávokat lezárják, a keresztirányú forgalmat 5-10 percre megállítják.

A szekérfesztivál miatt 14:00 és 16:00 között a résztvevők elvonulásának idejére korlátozzák az Andrássy út, valamint az azt keresztező utcák forgalmát.

Közösségi közlekedési változások:

A Dózsa György út és Andrássy út zárása idején, várhatóan 11:00 és 14:00 között:

A Rákóczi út zárása idején:

A Szent Gellért rakpart korlátozása idején:

Az Astoria és a Múzeum körút zárásakor:

A Margit híd és a Nagykörút korlátozása idején:

A rendezvény nagyságától függően az előzetesen meghirdetettől eltérő lezárások is szükségesek lehetnek, melyekről minden esetben a hatóságok döntenek.

A Vörösmarty térről induló szekérfesztivál miatt rövid időre megállíthatják az Andrássy utat keresztező forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky útnál (9-es, 15-ös autóbuszok és a 72-es trolibusz), a Nagymező utcánál (a 70-es és a 78-as trolibuszok), az Oktogonnál (a nagykörúti 4-es és 6-os villamosok), az Izabella utcánál (a 73-as és a 76-os trolibuszok) és a Dózsa György útnál (a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as autóbuszok, valamint a 75-ös és a 79-es trolibuszok).

Rovatok