Index Vakbarát Hírportál

Kiadta a figyelmeztetést a Honvédelmi Minisztérium

2023. június 23., péntek 11:15

A Honvédelmi Minisztérium figyelmezteti a lakosságot, hogy országszerte katonai menetoszlopokra kell számítani. A Magyar Honvédség ezzel párhuzamosan mindenkit óvatosságra int.

Katonai menetoszlopokra kell számítani az ország több vármegyéjében – közölte a Honvédelmi Minisztérium.  

A Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár katonái 2023. június 24-én (szombat) 13:00 és 22:00 között katonai menetet hajtanak végre. Az említett időszakban katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopokra kell számítani az Újmajor – Veszprém Északi körgyűrű – 8. számú főút – M7 autópálya – M0 autópálya – M5 autópálya – M43 autópálya – 47. számú főút – Hódmezővásárhely útvonalon.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – írják. A minisztérium a lakosság megértését és türelmét kéri.

Rovatok