Index Vakbarát Hírportál

Van, ahol megérkezett a vihar, és diónyi jégdarabok hullanak az égből

2023. június 23., péntek 19:35 | aznap frissítve

Országszerte felhőszakadásra és zivatarra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország egyes régióiba már meg is érkezett a vihar, Sopronban egy szupercella söpört végig a város felett, a Mátrában diónyi jég esett. A meteorológusok több vármegyére kiadták az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Mindeközben több vasúti járat is késik az időjárás miatt.

Mint írtuk, a fülledt időt hidegfront frissíti fel, az esti órákban országszerte záporok, zivatarok és heves esőzések várhatók. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése azt mutatta, hogy a zivatarok rendszerbe szerveződve haladnak délnyugat felől északkelet felé. Úgy tűnik, 

AZ ORSZÁG NYUGATI RÉSZÉBEN és az Északi-Középhegységben MÁR MEG IS ÉRKEZETT A VIHAR.

A radarképeken jól látható, hogy az ország nyugati határánál már többfelé megérkeztek a záporok és zivatarok, a Dunántúlon erőteljesen fúj az északnyugati szél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az Északi-középhegységben megnövekedtek a gomolyfelhők, a térségben több helyen jégeső esett.

Az Időkép Sopronról készített felvételén jól látható, ahogy egy szupercella söpör végig a város felett.

A portál közölte, a Mátra környéki zivatarokat jégeső is kíséri, Domoszlón például kisebb diónyi jég esett.

Heves zivatar és felhőszakadás is várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt

Az ország többi vármegyéjében másodfokú, narancs riasztás van érvényben. A szakemberek szintén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt

 Az ország többi vármegyéjében másodfokú, narancs riasztás van érvényben.

Több vonalon késnek a vonatok a viharos időjárás miatt

Frissítés: A Dunántúlon több vonalon késnek a vonatok, mert a vihar felsővezetéket rongált meg, fákat döntött a sínekre. Személyi sérülés nem történt – közölte az MTI a Mávinform péntek esti közleménye alapján.  

Mint írták, 

Rovatok