Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkosságtól mentett meg egy férfit a magyar rendőr

2023. június 23., péntek 16:35

Egy 43 éves férfi akart véget vetni az életének, aki boldogtalanságára hivatkozva megnyitott egy gázpalackot otthonában. A férfi végső elkeseredettségében még tárcsázta a rendőrség segélyhívó számát. A hívásfogadó végül addig beszéltette, amíg a helyszínre érkező egyenruhások még időben közbe tudtak avatkozni.

A rendőrség közölte, segélyhívó számukat tárcsázta a napokban egy középkorú férfi. A bejelentő elmondta,

HÁZÁBAN MEGNYITOTT EGY GÁZPALACKOT, UGYANIS ÖNGYILKOS AKAR LENNI.

Elkeseredetten vázolta, hogy alkoholproblémái vannak, családja elhagyta, ezért boldogtalan és úgy érzi, már nincs miért élnie.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában Skrinyár Józsefné zászlós fogadta a hívást, aki azonnal a címre indította a rendőri egységeket, akik kiérkezéséig szóval tartotta, nyugtatta és együttérzéssel kezelte a kétségbeesett férfit.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, azonnal lekapcsolták a villanyórát és a kültéri gázcsapot. Ekkor a ház elsötétült, a férfi megijedt, a vonal másik végén tartózkodó zászlós azonban megnyugtatta őt. Elmondta neki, hogy a rendőrök kapcsolták le a világítást, akik segíteni érkeztek, bizalommal engedje be őket.

A férfi együttműködő volt, az egyenruhások vigyáztak rá, míg a mentőszolgálat munkatársai megérkeztek a helyszínre.

A mentősök épségben kórházba szállították a férfit. A rendőrség Youtube-csatornáján tette közzé az életmentésről készült hangfelvételt:

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok