Index Vakbarát Hírportál

A pusztító vihar miatt több állat is elpusztult a nagykőrösi szafariparkban

2023. június 25., vasárnap 07:02 | aznap frissítve

Orkánerejű szél pusztított a nagykőrösi Richter Safari Parkban. A szélsőséges időjárás miatt elpusztult egy lámacsikó és három kismalac.

Rengeteg fa dőlt az állatsimogató területére, ami miatt teljesen megközelíthetetlenné vált a Richter Safari Park, a szélvihar még a cirkuszi sátrat is elpusztította – írja a baon.hu

A 32 hektáron elterülő parkban a villamos felsővezetékeket is megtépázta a szél, emiatt áramuk sem volt – derült ki a Richter József, a szafaripark vezetője által közzétett bejegyzésből.

A baon.hu telefonon érte el Richter Józsefet, aki elmondta, hogy hajnaltól megfeszített erővel mintegy 80 munkatárs, barát, ismerős dolgozott azon, hogy 10 órától ismét megnyithasson a park.

Az orkánerejű szél mintegy 80 fát tövestől csavart ki a park területén, a legnagyobb károkat az állatsimogató területén szenvedte el a park, ahol kerítéseket zúztak szét a kidőlő fák, és a kifutók a vihar után életveszélyesek voltak. A parkban élő mintegy 300 állat többsége épségben átvészelte a tomboló vihart, de sajnos egy lámacsikót és három kismalacot megöltek a kidőlő fák

– mondta Richter József, akinek elmondása szerint az elefántok és a zsiráfok istállóban voltak, a kengurukat pedig fedett helyre menekítették, illetve a tigrisek is zárt helyen tartózkodtak, így nekik nem esett bajuk, és szökés sem történt.

Az alapító szerint a terület teljes megtisztítása napokig, de inkább hetekig is eltarthat. Richter József hangsúlyozta: nagyon sok munkájuk volt abban, hogy rendezett legyen a park, amit most kezdhetnek elölről, és a hatalmas összefogást méltatta, köszönetet mondva a sok érkező segítőnek és a rengeteg bátorító üzenetért, telefonhívásért.

Rovatok