Index Vakbarát Hírportál

Menekülni akart a rendőrök elől, még a Dunát is átúszta volna a részeg pesti sofőr

2023. június 26., hétfő 09:53

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt és végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz egy 32 éves, büntetett férfival szemben, aki tavaly májusban ittasan, számos közlekedési szabályt megszegve közlekedett a III. kerületben, amikor a rendőrök őt üldözőbe vették.

A vádirat szerint a vádlott 2022. május 27-én a hajnali órákban a III. kerületben közlekedett ittas állapotban, biztonsági öv használata nélkül egy lejárt műszaki érvényességű, forgalomból kivont gépkocsival.

A férfi az Árpád hídról lehajtva nem a megfelelő, biztonságos sebességgel kanyarodott rá a Szentendrei útra, amit a közelben tartózkodó gépkocsis járőrök észleltek, ezért a vádlott után hajtottak, hogy megállítsák. A rendőröket észlelve a vádlott gyorsítani kezdett, ezért a járőrök őt megkülönböztető fény- és hangjelzést használva üldözőbe vették.

A vádlott a menekülés közben, a piros lámpán áthajtva, az egyik utcán jobbra kanyarodott, majd végül behajtott a Harrer Pál utcai parkoló végébe. Az ittas sofőr itt kiszállt az autóból, amit járó motorral az út közepén hagyott, ő pedig gyalog menekült tovább a rakpart felé, majd végül átúszott a Dunán az Óbudai-szigetre, ahol azonban a rendőrök elfogták.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a többszörösen – köztük ittas járművezetésért is – büntetett férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, továbbá a közúti járművezetéstől való határozott idejű eltiltást indítványoz a vádiratban.

Rovatok