Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták a Tiszában elmerült 11 éves kislány holttestét

2023. június 26., hétfő 17:32

Egy testvérpár merült el a Tiszában, a 11 éves kislány testvérét sikerült megmenteni. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Megtalálták a Tiszában elmerült 11 éves kislány holttestét a folyó tuzséri szakaszán – közölte Gál Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Sajtóinformációkat megerősítve Gál Attila azt mondta, múlt pénteken

egy testvérpár merült el a folyóban, a 11 éves kislány testvérét még időben megtalálták, így segíteni tudtak rajta. Hozzátette, a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja az ügyet.

A Friss Média regionális online magazin információi szerint egy 11 és egy 9 éves kislány egy rokonukkal közösen ment el a Tisza benki szakaszához, amely kifejezetten veszélyes rész, mert a folyó mélysége a 25 métert is elérheti.

Az online magazin szerint a két lány nem tudott úszni, csak bokáig akart a vízbe menni, azonban a hirtelen merülő folyó elsodorta őket. A kilencéves gyermeket egy a tiszamogyorósi komp melletti kemping tulajdonosa mentette ki a vízből, viszont az idősebbik lányt már nem látta a folyóban. A férfit a záhonyi rendőrség értesítette a balesetről, aki azonnal csónakba ült, hogy megkeresse a lányokat – írták.

A szakaszon hirtelen mélyül a víz

A partszakaszon hirtelen mélyül a víz, az erős sodrás és az örvények miatt sem biztonságos a fürdőzés, a kánikula miatt mégis sok helyi hűsölt a Tiszánál. A közeli Eperjeskéről érkeztek a kislányok rokonukkal a vízhez, a szemtanúk szerint először csak bokáig mentek a vízbe, percekkel később már elragadta őket a folyam.

A kisebbik lányt kimentő férfi úgy fogalmazott, hogy ha pár perccel előbb ér a vízhez, a másik gyereken is segíteni tudott volna. Mint mondta, csoda, hogy eddig a vízfelszínen tudtak maradni, ugyanis egyikük sem tudott úszni. A szemtanúk szerint nagybátyjuk azonnal a gyerekek után nyúlt, de nem tudta őket elkapni. A Tisza ezen szakaszán egyébként tilos fürdeni.

Rovatok