Index Vakbarát Hírportál

Intézkedő rendőrökre támadt egy borsodi család

2023. június 27., kedd 12:44

A Debreceni Járásbíróság letartóztatta egy család hat tagját, akik csendháborítás miatt intézkedő rendőrökre támadtak június 21-én egy borsodi településen – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.

Egy túlságosan hangos családi rendezvény miatt hívták ki a rendőröket 2021 nyarán. A hatóságok megjelenését többen ellenségesen fogadták, ezért újabb bejelentésre már megerősített rendőri erőket küldtek a helyszínre.

A rendezvényen részt vevő egyik nő – többek bátorítása mellett – meragadta az egyik rendőr ruháját, rángatni kezdte azt, és közben azt kiabálta, hogy „ide nem jöttök be”, miközben a férje a kaput belülről rugdosva fenyegette a rendőröket.

Ezután a rendőrök megpróbálták szolgálati gépkocsijukhoz vinni a ház tulajdonosát, amire az ingatlan udvarán álló mintegy húszfős társaság különböző tárgyakat dobált feléjük. A társaság tagjai ezután elindultak, azt ordibálva, hogy „megdöglötök, megölünk benneteket!”. 

A rendőrök könnygázzal tudták csak a támadókat távol tartani maguktól.

Pár óra elteltével az egyik ittas férfi és három hozzátartozója autóval a rendőrkapitányság épületéhez ment, hogy az intézkedés miatt kérdőre vonja a rendőröket.

A nyomozó ügyészség a rendőrökre támadó öt férfit és egy nőt gyanúsítottként hallgatott ki hivatalos személy elleni, csoportosan elkövetett erőszak miatt, és indítványozta letartóztatásukat. A bíróság végzése nem végleges – olvasható a közleményben.

Rovatok