Index Vakbarát Hírportál

Először pénzt kért jegyre, majd leütötte és kirabolta áldozatát a tolvaj

2023. június 27., kedd 14:31

Egy tizenéves fiataltól először csak pénzt kunyerált egy férfi Nyárlőrincen, de a szituáció hamar erőszakos rablásba torkollott. A rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével találták meg a fiatalt megtámadó illetőt.

Egy nyárlőrinci fiatal június 24-én este szórakozni ment Kecskemétre. Barátaitól vasárnap hajnalban indult haza, ezért a vasútállomás felé vette az irányt. Útközben találkozott három ismeretlennel. Egyikük leszólította, és pénzt kért tőle menetjegyre.

A 17 éves fiú azt mondta, hogy nincs nála pénz, mire az idegen rángatni kezdte az áldozata vállán átvetett övtáskát. A fiatal nem engedte el az értékeit; az útonálló ekkor megütötte, amitől a sértett elesett. A rabló kihasználva azt, hogy a fiú a földre esett, elvette a pénzét és továbbállt.

Az idegen férfi társai még a huzavona elején kereket oldottak, ők nem vettek részt a rablásban – közölte a rendőrség.

Hamar meglett a tolvaj

A rendőrök a bejelentést követően forró nyomon kezdték meg a komoly bűncselekmény elkövetője utáni nyomozást. Megnézték a helyszínt, elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, és felvették a kapcsolatot a szomszédos kapitányságokkal is.

Ez utóbbi nem várt eredményt hozott: a nagykőrösi rendőrök az időközben lefoglalt kamerafelvételeken felismerték a bűnelkövetőt, egy 19 éves helyi férfit.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a nagykőrösi lakost június 26-án 18 óra 10 perckor rablás bűntettének gyanúja miatt őrizetbe vették. Kihallgatását követően kezdeményezték letartóztatását.

Rovatok