Index Vakbarát Hírportál

Újabb ülést tartott az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa

2023. június 27., kedd 21:37

Ismét ülésezett az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa, hogy a közműszolgáltatásról, a hulladékgazdálkodás új rendszeréről és a jövő évi költségvetésről konzultáljon – közölte a Belügyminisztérium az MTI-vel.

Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának (ÖNET) májusi ülésén a pénzügyminisztérium a 2024-es központi költségvetésről tájékoztatta az önkormányzati szervezetek képviselőit.

Az önkormányzati érdekszövetségek indítványára a belügyminiszter június 27-ére ismét összehívta az ÖNET ülését, hogy biztosítsa a folyamatos konzultációt és a szakmai alapú párbeszédet – tájékoztatott a Belügyminisztérium.

Az ülésen a Belügyminisztérium mellett az Energiaügyi Minisztérium, valamint a Pénzügyminisztérium képviselői is jelen voltak.

Az ülésen többek között a víziközmű-szolgáltatásról, a hulladékgazdálkodás új rendszeréről, valamint a jövő évi költségvetésről esett szó.

A kormány – ahogy eddig is – nyitott az önkormányzati érdekszövetségek felvetéseire, javaslataira. A kormány az önkormányzatok helyi közszolgáltatásai fenntartásában partnerként tekint a településekre, és továbbra is nyitott a velük való együttműködésre” – olvasható a Belügyminisztérium közleményében.

Rovatok