Index Vakbarát Hírportál

Meghökkentő részlet derült ki a 14 éves magyar fiúról, aki megölte az édesanyját

2023. június 28., szerda 06:19

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, továbbá kifosztás bűntettével vádolja azt a 14 éves fülöpjakabi fiút, aki 2022 decemberében baltával támadt a saját anyjára. A fiú a bíróságon azt mondta, azért haragudott az anyjára, mert egy időre másra bízta a nevelését.

Mint megírtuk, vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy 14 éves fiú ellen, aki tavaly decemberben Fülöpjakabon baltával megölte az édesanyját. 

Ki akarta próbálni, milyen embert ölni – ezt mondta a fiú a bíróságon, ahol mindent bevallott.

Elmondása szerint azért haragudott az anyjára, mert egy időre egy ismerősére bízta a nevelését.

A vádirat szerint december 12-én reggel együtt indultak el otthonról kerékpárral, de a fiú már ekkor elhatározta, hogy nem megy iskolába, hanem megöli az anyját. Miután a község központjában elváltak egymástól, a fiú visszafordult. Hazatérve a kerékpárját az iskolatáskájával együtt az épület mögé rejtette, magához vett egy baltát, és azzal a szoba sarkában elbújva várta a nőt.

AMIKOR ANYJA BELÉPETT A SZOBÁBA, A FIÚ HÁTULRÓL RÁTÁMADT: ELŐBB ÖKÖLLEL TÖBBSZÖR MEGÜTÖTTE, MAJD A BALTÁVAL KÉTSZER A FEJÉRE SÚJTOTT. AZ ASSZONY A BÁNTALMAZÁS KÖVETKEZTÉBEN A FÖLDRE ZUHANT ÉS A HELYSZÍNEN MEGHALT.

A fiú gondosan feltakarította a bűncselekmény nyomait, magához vette az anyja telefonját és pénztárcáját, majd elhagyta a házat.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy előbb azonban az ágyba fektette édesanyja holttestét, akit a munkából hazaérő párja talált meg. A fiú Borsodba menekült, az apja családjához, a rendőrök végül itt fogták el. Ha bűnösnek találják, akár tíz év börtönbüntetésre ítélhetik a fiatalkorúak börtönében.

Rovatok