Index Vakbarát Hírportál

Nehéz napjuk lesz szerdán a frontérzékenyeknek

2023. június 28., szerda 06:04

Szerdán kezdetben sok felhő lesz felettünk, melyekből több tájegységünkön előfordulhat eső, zápor, majd délutánra felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből futó záporok, zivatarok többfelé kialakulhatnak. Az északnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A maximum-hőmérséklet 22–27 Celsius-fok között alakul.

Szerdán kezdetben sok felhő lesz felettünk, melyekből több tájegységünkön előfordulhat eső, zápor. Délutánra felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből futó záporok, zivatarok többfelé kialakulhatnak. Élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet – írja az Időkép.

Hajnalban 12–18, délután 22–27 Celsius-fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára hét vármegyére adott ki figyelmeztetést zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat

Szerdán sokfelé még hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. A frontérzékenyeknél fejfájás, izom- és hasi görcsök előfordulhatnak. Az északnyugati szél tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenységet, nyugtalanságot, alvászavarokat, keringési panaszokat, vérnyomás-ingadozást és migrént is tapasztalhatunk.

A szeles időben alacsonyabb lesz hő- és komfortérzetünk. Délelőtt tíz és délután 4 óra között a napos tájakon és időszakokban nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok