Index Vakbarát Hírportál

Jakab Péter visszamegy tanítani, ha a nép úgy dönt, hogy nincs szükség őrá

2023. június 28., szerda 12:23

Jakab Péter egy interjúban kifejtette, hogy ha a nép úgy dönt, hogy nincs szüksége őrá, akkor visszamegy tanítani, hiszen úgyis kevés tanár van most. Az önkormányzati választásokról és az összefogás kudarcáról is szót ejtett.

Jakab Péter, a Nép Pártján Mozgalom elnöke az rtl.hu-nak adott, szerdán megjelent interjúban elmondta, hogy ezer jelöltet tervez összeszedni az önkormányzati választásokra.

Vagy a Fidesz pártján állsz, vagy a nép pártján. A nagy ideológiai különbségeket majd később, a boldog békeidőkben megvitatjuk, de amíg Orbán rendszerével kell küzdenünk, össze kell fogni. Aki erre nem képes, az ki fog hullani a rendszerből. Az emberek jelentős hányada elvárja ezt a megújulást

– fogalmazott.

Elmondta, hogy amikor ezer képviselőjelöltről beszél, akkor nagyrészt olyanokról van szó, akik eddig nem foglalkoztak politikával, viszont hiteles alternatívát keresnek. „Ha a régi ellenzék nem lép, nem képes küzdeni a rezsimmel szemben, akkor majd ők maguk megteszik” – tette hozzá.

Jakab Péter az összefogás választási kudarcát illetően kiemelte, hogy „életveszélyes előválasztást tartani, ha egy rezsimmel küzdünk”, ugyanis nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy szerte az országban, 3200 településen az emberek elmondhassák a véleményüket.

A karaktergyilkosság egyetlen ellenszere

Szerinte úgy valósulhatna meg az összefogás, ha felnőtt emberként megegyeznének abban, hogy ki az a politikus, aki meg tudja győzni a választókat, és tudomásul veszi a politika játékszabályait. Kifejtette, hogy a Nép Pártján Mozgalomnak a társadalmi támogatottságért meg kell dolgozni. Mint mondta, a karaktergyilkosság egyetlen ellenszere, ha a politikus járja az országot, és ott van az emberek között, akik megismerik őt.

Ő jelenleg épp Békés vármegyében járja az országot, utcafórumokat tart, hogy megdolgozzon a támogatásért, és mindenkinek ugyanezt javasolja:

Nem csak a parlamentben kell ücsörögni, sőt még a kordonbontás is kevés. Járni kell az országot, szervezeteket kell létrehozni, hálózatot kell építeni, csak így lesz meg a kormányváltás. Aki dolgozik, azzal összefogunk, aki nem dolgozik, arra pedig nincs szükség.

Arra a kérdésre, hogy ha a nép úgy dönt, hogy nincs szüksége a Nép Pártján Mozgalomra vagy Jakab Péterre, akkor elhagyná-e a politikát, úgy felelt: „Ha a nép úgy dönt, hogy nincs szüksége rám, akkor visszamegyek tanítani. Mostanában úgy hallom, hogy elég kevés tanár van. Én ott sem fogom feladni.”

Rovatok