Index Vakbarát Hírportál

Mellkason rúgta nevelőjét egy Balatonon táborozó fiú

2023. június 28., szerda 18:16

Javítóintézetbe küldi az ügyészség a fiút, aki egy Balaton-parti táborozás végén bántalmazta nevelőjét. A Pest vármegyében gondozott fiatalra már korábban is jellemző volt az agresszivitás, a viselkedése sokszor kiszámíthatatlan és öntörvényű volt.

Egy fiatalkorú Balatonlellén táborozott a gyermekotthon üdülőjében 2022 nyarán, és a tábor végén, a hazaindulásnál nem a számára kijelölt helyre ült a parkolóban várakozó buszon, ezért a női nevelője megkérte, hogy üljön át. A többszöri kérésnek ellenálló fiatal végül a nevelőnő erélyesebb felszólítása után elindult a busz hátsó része felé, miközben a nevelőt szidalmazta. 

A FIÚ AZONBAN A TRÁGÁR SZAVAK HASZNÁLATÁVAL NEM ÉRTE BE: A BUSZ KÖZÉPSŐ AJTAJÁNÁL KARJAIVAL AZ ÜLÉSEKRE TÁMASZKODVA, JOBB TALPÁVAL, KÖZEPES ERŐVEL MELLKASON RÚGTA A NŐT.

A fiatal ezt követően ököllel is meg akarta ütni a nevelőt, akinek csak azért nem érte el az arcát, mert az egyik jelen lévő gyermekfelügyelő férfi közéjük állt, és ellökte a fiú kezét.

A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú fiúval szemben, valamint a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben javítóintézeti nevelésre tett indítványt.

Rovatok