Index Vakbarát Hírportál

Videóra vettek egy autós üldözést Szombathelyen

2023. június 29., csütörtök 09:42

Szabálytalanul kanyarodott el jobbra, ez rögtön szemet szúrt a jelöletlen rendőrautóban ülő rendőröknek. Hosszan, egész Szombathelyen át üldözték a szabálytalanul vezető autóst, akinek nem volt jogosítványa, és más ügy miatt reintegrációs őrizetben volt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség vádirata szerint a jogosítvány nélküli sofőr autójával idén februárban Szombathelyen, éppen egy jelöletlen rendőrségi autó mellett kanyarodott szabálytalanul jobbra.

A szabálysértést észlelő rendőr az elkövető által vezetett autó után indult, megkülönböztető fény- és hangjelzéssel megállásra próbálta kényszeríteni. A férfi azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel menekülni kezdett.

A megengedett legnagyobb sebességet sorozatosan túllépte, kilenc tilos jelzésen hajtott keresztül megállás nélkül, számtalanszor átlépte a záróvonalat, és többször az úttest menetiránya szerinti bal oldalán haladt.

A férfi végül megállt és gyalogosan elmenekült, azonban rövid időn belül a Vas vármegyei rendőrök elfogták. A vádlott szándékos szabályszegéseivel a közlekedés más résztvevőinek életét, testi épségét veszélyeztette.

A járási ügyészség börtönbüntetés, közügyek gyakorlásától eltiltás és végleges közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a visszaeső vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Rovatok