Index Vakbarát Hírportál

Tizenötezer forint miatt raboltak el egy cibakházi férfit

2023. június 29., csütörtök 13:42

Egy cibakházi férfi tizenötezer forinttal tartozott ismerősének, aki annyira komolyan vette a pénz visszaszerzését, hogy két segítőjével megpróbálták elrabolni az illetőt. Veréssel fenyegették és betuszkolták az autójukba, és nem is tervezték elengedni, míg nem fizet. A sértettnek végül sikerült elmenekülnie.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberrablás miatt emelt vádat azzal három abonyi lakhelyű férfivel szemben, akik egy 15 ezer forintos tartozás miatt raboltak egy cibakházi férfit – tájékoztatta a Szoljon.hu hírportált dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi sajtószóvivő.

Az egyik férfi 2022 telén futott össze Martfűn egy férfi ismerősével, akit megkért, hogy rendezze korábbi, 15 ezer forintos tartozását. Az ismerős ígéretet tett, hogy megadja a pénzt, de mint később kiderült, valójában nem tervezte, hogy fizetni fog.

2022 január 27-én este a tartozás megfizetését követelő férfi két társával együtt Cibakházára, egy buszmegállóba csalta a sértettet, ahol az egyikük a mellkasánál fogva nekitolta az utasváró fülke belső falának és társával a pénz visszafizetését követelte tőle.

Ezután elrángatták a sértettet az autójukhoz, majd betuszkolták a jármű hátsó ülésére, lefogták és azzal fenyegették meg,

hogy nagyon megverik.

Ezt követően elhajtottak és leparkoltak egy elhagyatott helyen. Az elkövetők további fenyegetőzés mellett azt is mondták a sértettnek, hogy csak akkor engedik el, ha fizet. Erre a férfi felajánlotta, hogy a bankszámlájáról vegyenek fel pénzt, így fogvatartói elvitték egy bankautomatához.

Az automatánál az elrabolt férfi szándékosan helytelen PIN kódot adott meg, és azt hazudta, hogy aktiválnia kell a bankkártyáját.

Ezután egyszer csak kitépte magát az őt fogó férfi kezéből és elszaladt, mire támadói üldözni kezdték, de nem érték utol.

Az ügyészség mindhárom férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre tett indítványt.  Az ügyben a Szolnoki Törvényszék hoz majd döntést.

Rovatok