Index Vakbarát Hírportál

Ránk mosolyog a jó idő, napsütés lengi majd körbe a csütörtököt

2023. június 29., csütörtök 06:15

Csütörtökön napsütéses idő várható, országszerte felmelegszik a levegő. Az északi régiókban is csak néhol fordulhat elő kisebb zápor. A napi legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, az időnként felbukkanó gomolyfelhőkből legfeljebb csak az északi és északkeleti országrészekben fordulhat elő futó zápor.

Az északnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 8 és 15, délután 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csütörtökön veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Migrént okozhat a felmelegedés

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint fronthatástól nem kell tartani, azonban a nagy napi hőingás miatt az érzékenyek körében előfordulhatnak vérnyomáspanaszok, illetve keringési problémák.

A melegedés és az élénk szél hatására migrén, fejfájás is jelentkezhet. 

A szakemberek figyelmeztetnek, 10 és 16 óra között nagyon erős, akár extrém erős lesz az UV-sugárzás.

Pénteken még kitart a száraz időjárás

Pénteken fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést, de számottevő csapadék sehol sem valószínű. A Dunántúlon többfelé élénk lökések kísérhetik a délire forduló szelet. Délutánra 27 és 32 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton a napos időszakok mellett több helyen is előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé élénk lehet a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 32 fok között alakulhat, elsősorban a Dunántúlon mérséklődhet a meleg.

Vasárnap és hétfőn napos-gomolyfelhős időre van kilátás, csak helyenként alakulhat ki kisebb zápor, zivatar. Főként vasárnap lehet élénk, olykor erős a nyugati-északnyugati szél. A legtöbb helyen 30 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok