Index Vakbarát Hírportál

Gyerekével a karjában raboltak ki egy apát egy Pest vármegyei vonaton

2023. június 29., csütörtök 13:48

Kétezer forintot sikerült megkaparintania a szülőtől a kecskeméti férfinak.

Egy örkényi csoportban keringett egy bejegyzés, ami  szerint pici lányával a karjában utazó apát rabolt ki egy ismeretlen a vonaton. Villant a kés – „Ugye nem akarsz bajt?” felkiáltással, majd gazdát cserélt kétezer forint.

A férfin a testvére állítólagos ötezer forintos tartozását akarták így behajtani. Ahogy meglátta a pengét az üres vasúti kocsiban ülő apa, a gyermeke miatt aggódva átadta a nála lévő kétezer forintot. A támadók szerencsére megelégedtek ennyivel, zsebre vágták, majd elszeleltek.

A közösségi médiában terjedő bejegyzést kiszúró rendőr riasztotta kollégáit, néhány órával később pedig már társaságukban tudhatták a késes párost. A kecskeméti férfi és örkényi társa tagadták a kés használatát, állították, hogy nem voltak erőszakosak, csak kérték és meg is kapták a pénzt. Végül rablás miatt vették őket őrizetbe.

 A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a bejegyzés végén megjegyezte, hogy a közösségi médiában megjelenő posztok nem mindig jutnak el a rendőrségig, így érdemesebb inkább direktben felhívni őket.

Rovatok