Index Vakbarát Hírportál

Érdemes kihasználni a jó időt, mielőtt visszatér a hidegfront

2023. június 30., péntek 06:09

Pénteken még jó időnk lesz, sok napsütéssel, a maximumok 27 és 32 fok között alakulnak. Veszélyes időjárási jelenség sem várható. Szombaton azonban hidegfront érkezik, így mérséklődik a meleg.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő fátyol- és gomolyfelhőkből említésre méltó csapadék sehol sem várható, legfeljebb az esti órákban északnyugatra sodródhat be egy-egy zápor. A déli-délnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 11 és 18,

délután 27 és 32 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Az ország döntő részén veszélyes időjárási jelenség nem várható. A nyugati határ menti területeken pénteken a délutáni, esti órákban egy-egy zivatar előfordulhat.

Extrém erős UV-sugárzás

Pénteken front nem lesz felettünk, de helyenként a nagy napi hőingás miatt az érzékenyek körében vérnyomáspanaszok, illetve keringési problémák előfordulhatnak. Migrén is jelentkezhet a melegedés hatására, többfelé pedig az élénk szél tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat.

Alvászavar, dekoncentráltság, fáradékonyság is előfordulhat. A napos idő viszont jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Kopásos jellegű ízületi panaszok is jelentkezhetnek azokon a tájakon élők körében, ahol hűvösebb lesz a hajnal.

10 és 16 óra között nagyon erős, akár extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt – írja az Időkép

Szombaton érkezik a hidegfront

Szombaton egy hidegfront hatására már gyakrabban takarhatják felhők a napot, és több tájegységünkön záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A Dunántúlon és a középső tájakon sokfelé élénk lehet a nyugatira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 33 fok között alakulhat, elsősorban nyugaton, északnyugaton mérséklődhet a meleg.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok