Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter: Nem lehet az állami finanszírozás megvonásával zsarolni bennünket

2023. június 30., péntek 14:30

Az M1 közszolgálati csatorna és a Hirado.hu a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorának vendége volt csütörtök este Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, az ellenzék korábbi közös miniszterelnök-jelöltje. A műsorban Márki-Zay több olyan kijelentését idézték, amelyeket még a 2022-es választás kampányában mondott.

A tudósítás szerint Lánczi Tamás azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltjének mozgalma párttá alakult, arra várt választ vendégétől, hogy szükség van-e még egy ellenzéki pártra.

Mi a rendszer ellenzékének valljuk magunkat, nem kapunk finanszírozást az államtól, tehát nem lehet annak a megvonásával zsarolni bennünket

– magyarázta a gyanú szerint korábbi kampányát külföldről érkező forrásból finanszírozó politikus, aki azt is elárulta, hogy készülnek az EP-választásokra, és az Európai Néppárt pártcsaládjához szeretnének csatlakozni.

Ezzel meg lehet nyerni egy választást – mármint a migrációval –, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük, ahogy mondják Amerikában, úgy tartanak mint egy gombát

– idézte szó szerint Márki-Zay Péter korábbi megnyilvánulását Lánczi Tamás, aki értetlenségének adott hangot amiatt, hogy a frissen alakult párt vezére honnan remél szavazatokat. Hiszen azzal, hogy konzervatívnak vallja magát, szerinte lemond a baloldaliak voksáról, a Fidesz szimpatizánsait pedig számtalanszor sértette már vérig.

Márki-Zay tagadta korábbi szavait és úgy védekezett, hogy azokat tartja ostobának, akik elhiszik a Fidesz programját.

Ez azt jelenti, hogy hárommillió embernek az egyik fele ostoba, a másik fele korrupt

– összegezte vendége nyilatkozatainak a lényegét Lánczi Tamás.

A teljes interjú Márki-Zay Péter Facebook-oldalán elérhető:

Rovatok