Index Vakbarát Hírportál

Szabadnapos orvosok és járókelők mentették meg egy férfi életét a Széll Kálmán téren

2023. június 30., péntek 21:44

Jó eséllyel annak köszönhette életben maradását egy férfi, hogy egy villamosra váró szabadnapos mentős észrevette, amint a földön fekszik, és gondjai vannak a légzéssel. A szakember rögtönzött segítségnyújtásához többek között egy orvostanhallgató és egy szintén szabadnapos doktornő is csatlakozott.

Egy szabadnapos mentőorvos a villamosra várt a Széll Kálmán téren, amikor meglátott egy földön fekvő férfit, aki nehezen vette a levegőt. Az orvos azonnal odasietett, és megvizsgálta a beteget.

Az illető ekkor már nem lélegzett, így a mentős megkezdte az újraélesztését, amihez több járókelő is felajánlotta segítségét. Két közterület-felügyelő értesítette a mentőket, amíg egy ötödéves orvostanhallgató és egy szintén szabadnapos doktornő is csatlakozott az ellátáshoz.

Egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, miközben valaki a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért is elszaladt

– írja beszámolójában az Országos Mentőszolgálat.

Az időben megkezdett újjáélesztésnek hála a beteg keringése visszatért, mire a kihívott mentőegység is a helyszínre ért. A férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Rovatok