Index Vakbarát Hírportál

Csalókra figyelmeztet a Szerencsejáték Zrt.

2023. június 30., péntek 13:33

Illetéktelenek megszerezték a Szerencsejáték Zrt. több játékosának jelszavát, és beléptek TippmixPro fiókjaikba – közölte a Szerencsejáték Zrt. pénteken közleményben az MTI-vel.

Ezeket a fiókokat azonnal zárolták, és az érintetteket még pénteken tájékoztatják. Közölték, a legfontosabb lépés, amit ezek a játékosok megtehetnek, hogy módosítják a jelszavaikat.

Azt kérték, ha valaki továbbra sem tud belépni fiókjába, vegye fel a kapcsolatot a Szerencsejáték Zrt. ügyfélszolgálatával a +36 1 201 0580-as számon.

A közleményben arra emlékeztettek, hogy az elmúlt években világszerte megnövekedett az adathalász támadások száma, a csalók a személyes adatok, köztük jelszavak felhasználásával komoly anyagi károkat is okozhatnak az óvatlan internetezőknek.

A Szerencsejáték Zrt. kiemelt figyelmet fordít ezen támadások, csalások megelőzésére, és többször felhívta játékosai figyelmét is ezekre az esetekre. A mostani ügyben a Szerencsejáték Zrt. a szükséges informatikai, biztonsági és jogi intézkedéseket megtette – tudatták a közleményben.

Senki sincs biztonságban

KiberPajzs néven közös oktatási és kommunikációs együttműködésről döntött a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet és az Országos Rendőr-főkapitányság az interneten keresztül működő online csalások visszaszorítására.

Ezek lényege, hogy a felhasználó megtévesztésével a kiberbűnözők megpróbálják rávenni az áldozatot arra, hogy személyes adatokat, érzékeny információkat adjanak át számukra, vagy egy vírussal megfertőzik a számítógépét.

Az együttműködés létrehozásának oka, hogy az utóbbi időben nagyon megszaporodtak az online csalások. Gyakran bankok nevében próbálnak személyes adatokat kicsikarni az emberekből a csalók, de még a rendőrség nevében is próbáltak már adatokat szerezni a bűnözők.

Rovatok