Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit: Az a jó jel, ha az embert ütik

2023. június 30., péntek 15:31

Az igazságügyi miniszteri posztról lemondó, az Európai Parlamentbe készülő Varga Judit úgy látja, eddigi tapasztalata és a diplomáciai közegben szerzett jártassága alkalmassá teszi a feladatra.

„Az a jó jel, ha az embert ütik, mert akkor jó helyre tapintott” – fogalmazott Varga Judit egy interjúban. A leköszönő igazságügyi miniszter szerint a gyermekvédelmi törvénnyel „ideget találtak el”, és „hatalmas nemzetközi lobbit” lepleztek le.

A politikus a Hír TV adásában úgy vélekedett, akik folyamatosan támadják itthon és külföldön, ideológiai harcot képviselnek, a magyar emberek érdekei ellen dolgoznak, „természetes dolog, hogy azt ütik, aki a magyar emberek érdekeiért dolgozik”.

Mielőtt Varga Judit kormányzati pozíciót kapott, már dolgozott Brüsszelben. A miniszter hangsúlyozta, eddigi tapasztalata és a diplomáciai közegben szerzett jártassága alkalmassá teszi arra, hogy ugyanazokat az álláspontokat helyben hatékonyabban képviselje, ez pedig egyezik is az ő elképzeléseivel.

A leendő EP-képviselő aláhúzta, mindent meg kell tenni azért, hogy az európai politika súlypontja konzervatív irányba tolódjon. Az ellenzéki megszólalásokra, amelyek a bukását emlegették, úgy reagált, hogy „ez a politika, mindenki azt csinálja, ami a feladata, ők másik focicsapatban játszanak”.

Varga Judit július 31-i határidővel mondott le igazságügyi miniszteri pozíciójáról, utódja Tuzson Bence lesz, aki a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára.

Rovatok