Index Vakbarát Hírportál

Halálos baleset történt, lezárták az Árpád hidat Buda felé

2023. július 1., szombat 06:12

Szombat hajnalban elgázolt egy autós egy kerékpárost az Árpád hídon, a forgalmat terelik. Úgy tudni, egy nagy értékű Mercedes és egy BMW okozta a balesetet.

A rendelkezésre álló adatok szerint július 1-jén hajnali 1 óra körül eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval az Árpád hídon.

A balesetben többen megsérültek, a biciklis férfi a kórházban meghalt – számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az Árpád híd Pestről Budára tartó három forgalmi sávját lezárták, a rendőrök a forgalmat a Népfürdő utcára terelik. Egyik olvasónk jelezte, hogy a szalagkorlát is sérült, valamint a tűzoltók is kivonultak a helyszínre.

A Bors információi szerint a balesetet egy nagy értékű Mercedes és egy BMW okozta, ugyanis mindkét autó száguldva hajtott fel a hídra, ám az egyik sofőr elveszítette uralmát a jármű felett és a két gépkocsi összeérhetett.

Az ütközés következtében egyikük a szalagkorlátnak csapódott, pont akkor, amikor egy mit sem sejtő biciklis haladt el arra a kerékpárúton.

A portál azt írja, akkora erővel gázolta el az autó a biciklist, hogy két végtagja is leszakadt, a gépkocsi kereke pedig kitört, és az út másik oldalára csapódott. Helyszíni szemtanúk szerint az egyik autó fel is borult. A két sofőr jelenleg kórházban van.

A biciklis életéért a helyszínen is sokáig küzdöttek a mentősök. A férfit ezt követően kórházba vitték, ám a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudták őt megmenteni. 

Rovatok