Index Vakbarát Hírportál

Újszerű módszerrel kezdett útfelújításba az egyik budapesti kerület

2023. július 2., vasárnap 09:03

Megújul a Szilágyi Erzsébet fasor legrosszabb útszakasza, a Hűvösvölgyi út, mégpedig a II. kerületi önkormányzat jóvoltából – jelentette be Őrsi Gergely, a kerület polgármestere a Facebook-oldalán. A felújítás azonban nem a kerület dolga lenne, így adományokat várnak a felújításra.

A Szilágyi Erzsébet fasor útpályájának felújítását elvégzi a II. kerületi önkormányzat, bár ez nem az ő dolguk lenne. Közigazgatásilag a XII. kerületben van, tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat, kezelője pedig a Budapest Közút Zrt.

A Fővárosi Önkormányzat a forráselvonások miatt nehéz helyzetbe került, ezért nem tudja elvégezni az útfelújítást

– írta bejegyzésében Őrsi Gergely.

Azonban, mivel az út állapota egyre romlik, a II. Kerületi Önkormányzat elkezdi a Szilágyi Erzsébet fasor felújítását saját erőből, így a legkritikusabb útszakaszok helyreállítása megtörténhet, és biztonságosabban, komfortosabban utazhatnak az erre közlekedők.

Ehhez azonban a közlekedők segítségét is kéri az önkormányzat a Fogadjunk örökbe egy méter utat nevezetű kezdeményezés keretein belül. Ez alapján bárki támogathatja az útfelújítást az önkormányzat számlájára utalt pénzzel. 

Azonban elsősorban cégek, vállalatok, felajánlásait várják a Szilágyi Erzsébet fasor felújítására. „Örömmel látjuk, ha csatlakoznak például autógyárak vagy teherfuvarozók, sőt akár környékbeli települések önkormányzatai is a felújításhoz. A támogatók megjelenési felületet kaphatnak, melyet látnak a Szilágyi Erzsébet fasoron közlekedők. Ha csatlakozni kívánnak, írjanak a kozosseg@masodikkerulet.hu címre!” – írta a polgármester.

Az RTL Híradó stábjának azt is elárulta a polgármester, hogy eddig néhány nap alatt már harminc ember utalt.

Rovatok