Index Vakbarát Hírportál

A lelátóról ugrottak a pályára a Puskás Arénában, egy évig nem mehetnek meccsre

2023. július 3., hétfő 09:42

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé két férfit, akik két hónappal ezelőtt, a Puskás Aréna stadionban megrendezett labdarúgó-mérkőzés végén egymás után átmásztak a kordonon és beugrottak a pálya nézőktől elzárt területére.

A vádlottak május 3-án a XIV. kerület, Puskás Ferenc Stadionban nézőként vettek részt a Budafok–Zalaegerszeg labdarúgócsapatok Magyar Kupa döntőjének futballmérkőzésén.

A vádlottak az egyik szurkolói szektor alsó soraiban tartózkodtak, amikor az egyikük a mérkőzés lefújását megelőző másodpercekben átmászott a lelátót a pályától elválasztó kordonon, majd beugrott a pálya nézőktől elzárt területére – közben a kifeszített molinót is leszakítva –, mert el akarta rúgni a labdát. Röviddel ezután, a mérkőzés lefújásakor a másik vádlott is átmászott a kordonon és a nézőktől elzárt területre ugrott.

A stadion biztonsági szolgálatának munkatársai mindkét vádlottat azonnal kivezették a pályáról, és átadták őket a rendőröknek.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a két férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őket a bíróság váddal egyezően, rendbontás vétsége miatt bűnösnek mondta ki, és ezért az egyik vádlottat 250 ezer forint pénzbüntetésre, valamint egy év sportrendezvényektől eltiltásra, társát pedig 150 ezer forintt pénzbüntetésre, és szintén egy év sportrendezvényektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet jogerős az ügyészségi közlemény szerint.

Rovatok