Index Vakbarát Hírportál

Féltékeny volt a barátnőjére, ezért fel akarta robbantani az újbudai plázát

2023. július 3., hétfő 09:12

A 38 éves férfit a rendőrök két órán belül elfogták, a nyomozást lezárták, közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal éltek.

Egy nyilvános telefonfülkéből tárcsázta egy férfi a rendőrség segélyhívó vonalát 2022. június 7-én este 8 óra körül, és azt állította, hogy bombát helyezett el egy újbudai bevásárlóközpontban, ami negyedóra múlva robbanni fog – olvasható a rendőrség honlapján. A bejelentést követően a plázát azonnal kiürítették, a helyszínen robbanóanyagot nem találtak.

A robbantással fenyegető 38 éves férfit azonosították, és két órán belül elfogták. a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon előállították.

Kihallgatásán T. Zoltán elismerte a bűncselekmény elkövetését, és elmondta, hogy azért fenyegetőzött az üzletközpont felrobbantásával, mert féltékeny és mérges volt a plázában dolgozó barátnőjére.

A rendőrség lezárta a nyomozást, és annak iratait köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.

Rovatok