Index Vakbarát Hírportál

Videóra vették június három legszerencsétlenebb kamionos balesetét

2023. július 4., kedd 06:50

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) Facebook-oldalán osztott meg egy videót, melyben – edukációs céllal – a magyar autópályákon júniusban történt kamionos baleseteket gyűjtöttek össze.

Az első „jelenetben” az M1-es autópályát láthatjuk, melyen éppen árokba hajt egy kamion, melynek műszaki mentése közben egy bámészkodó sofőr nekiment egy másik kamionnak a lassan araszoló sorban.

A jármű az ütközéstől felborult és az egész rakománya kiömlött az úttestre. Utóbbi tényező nem kis kellemetlenséget okozott, ugyanis a kamion

Folyékony szappant szállított.

A második videón az látható, amint egy, a gépjármű feletti irányítást elvesztő sofőr az átterelés végén fékezés nélkül hajtott az árokba az M7-esen. Az MKIF felhívja rá a figyelmet, hogy sajnos egyetlen autó sem állt meg segíteni.

A harmadik videóra rögzített baleset újfent az M1-esen történt. Itt a sofőr nem vette észre a feltorlódott autósort, és beleszaladt az előtte lassító kamionba.

Itt most kamionokkal példálózunk, de a nagy melegben bárkit megkörnyékezhet rosszullét, ingerültség, figyelmetlenség, fáradtság. Főleg azokat, akiknek a munkája a vezetés, vagy munka miatt közlekednek sokat

– jegyzi meg bejegyzésében az MKIF.

Rovatok