Index Vakbarát Hírportál

A forgalommal szemben araszolt a belső sávban egy idős sofőr az M0-son

2023. július 4., kedd 18:02

Hajmeresztő videót osztott meg közösségi oldalán a Magyar Közút. A felvételen az látható, amint egy idős sofőr a forgalommal szemben, a belső sávban araszol előre. Pár pillanatra még a forgalmat is kénytelenek voltak megállítani, hogy a helyes irányba fordítsák az autóst. Az ügyet a rendőrség is vizsgálja.

„A dunakeszi mérnökségük nemrég az M0-s autóúton, az M3-as autópálya felé vezető oldalon végzett »kaszálási« munkákat az 55-ös kilométerszerelvény közelében. A munkavégzésük közben döbbenten vették észre, hogy a belső sávban egy autós a forgalommal szemben halad.”

A poszt szerint szerencsére még időben észrevették és megállították az idős sofőrt. Próbálták elmagyarázni az autósnak, hogy rossz irányba halad, a forgalommal szemben közlekedett. Először nem nagyon értette, hogy miről van szó, de végül sikerült vele megbeszélni, hogy miért volt problémás a manővere. Pár pillanatra megállították a forgalmat, megfordították a helyes irányba az autóst, és jelezték neki, hogy a következő kihajtónál hagyja el a pályát.

A mérnökségi szakemberek jelezték az esetet a diszpécsereknek, akik a kamerafelvételeket visszanézték, és átadták a rendőrségnek, hogy vizsgálják ki az ügyet.

Mint azt a Magyar Közút megjegyzi, az idős férfi mutatványa a kamerafelvételek alapján elég hajmeresztőre sikerült, a megfordulások, szlalomozások, belső sávban haladás (pedig többen is villogtak neki), csoda, hogy nem esett senkinek sem baja.

Az ilyen esetek elkerülése érdekében arra kérnek mindenkit, hogy figyelje a táblákat, a jelzéseket, és legyen gyanús, ha a felhajtó íve nem komfortos, ha balra kis vagy nagy ívben kell rákanyarodni egy gyorsforgalmi útra, és utána az elválasztósáv a jobb oldaladon van, akkor tuti, hogy valami nincs rendben.

Rovatok