Index Vakbarát Hírportál

Halálos baleset Gyomaendrődön: autó elé hajtott a biciklis

2023. július 4., kedd 10:05

Túl gyorsan hajtott, ezért nem tudta megakadályozni az elé kihajtó kerékpárossal való ütközést egy férfi Gyomaendrődön. Az eset még 2022 nyarán történt, a rendőrség most fejezte be a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Gyomaendrődön, a Selyem utca és a Korányi utca kereszteződésében 2022. június 23-án egy kerékpáros nem adott elsőbbséget egy személyautónak, és összeütköztek. A biciklis nőt a mentők súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol három hónappal később belehalt a sérüléseibe – számolt be honlapján a rendőrség.

A nyomozáskor kirendelt igazságügyi szakértő számításai szerint az autós jelentősen túllépte az adott útszakaszon érvényes 50 kilométer per óra sebességhatárt, majdnem 90-nel mehetett.

A kerékpáros nőt időben észrevette, és ha betartja a megengedett sebességet, le tudta volna fékezni a kocsiját úgy, hogy még az ütközés előtt megálljon. A férfi rögtön a baleset után, a helyszíneléskor elismerte, hogy gyorsan hajtott.

A Szarvasi Rendőrkapitányság halálos közlekedési baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja, és vádemelést javasol ellene. Ügyének iratait a rendőrségről továbbították az ügyészségre.

Rovatok