Index Vakbarát Hírportál

800 millió forintos pályázati forrás visszatartását javasolja az Integritás Hatóság

2023. július 5., szerda 18:58

Szerdán közzétette eddigi két lezárt összefoglalóját az Integritás Hatóság. Egy Somogy vármegyei iskola nem tudta teljesíteni visszafizetési kötelezettségét.

A hatóság még egy május elején érkezett bejelentés alapján indított vizsgálatot a Somogy Vármegyében található általános iskola infrastrukturális fejlesztését illetően. Az intézmény a Kaposvári Tankerületi Központ felügyelete alatt áll, és több mint 1,8 milliárd forint összegben kapott hazai és európai támogatást is, hogy véghez vihesse a fejlesztést. 

Az Integrációs Hatóság közleménye szerint egymilliárd forint már kifizetésre került az intézmény részéről, azonban további 700 millió forinttal még nem számolt el.

Ebből az összegből mintegy 423 millió forint olyan biztosíték nélküli előleg volt, amelyet olyan szállítóknak utaltak, amelyek azóta felszámolás alá kerültek.

A hatóság a Hajdú-Bihar vármegyében található Derecske település önkormányzatának konfliktuskezelési tréning beszerzési eljárását is vizsgálta. A közlemény kiemelte, hogy mivel az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP) megvalósulandó projektet végül nem számolták el, ezért nem tettek megállapítást.

Felhívták azonban a Miniszterelnökség figyelmét, hogy különös gondossággal járjon el, amennyiben a konfliktuskezelési tréningre kifizetési kérelem kerül benyújtásra.

Rovatok