Index Vakbarát Hírportál

Részegen feküdt a síneken, a vonat ébresztette

2023. július 5., szerda 21:40

Részeg fiatal feküdt önkívületben a vasúti síneken, amikor jött a vonat. Szerencséjére a szerelvény vészjelzésére felriadt – azonban a szerencse nem sokáig maradt vele, mert a sínekről ellépve beborult a bokrok közé.

A férfi az 50-es vasúti mellékvonal Hidas-Bonyhád és Bátaszék közötti szakaszán feküdt a síneken. A mozdony vezetőjének júniusi beszámolója szerint annyira magánkívül volt az illető, hogy csak a vonat vészjelzésére tért magához, hogy elhagyja a síneket.

A fiatal a helyszínre érkező hatóságoknak azt mondta, hogy kora reggel a dohányboltba indult. Az üzlet nem volt nyitva, így bement egy kocsmába, majd rengeteg töményet és sört ivott. Ezután a vasúti sínek mentén elindult haza, de útközben leült pihenni, és elaludt.

Arra ébredt fel, hogy egy vonat hangosan dudál, ekkor hirtelen lelépett a sínekről, és beborult a bokrok közé.

Az esés miatt könnyebben meg is sérült. A férfival megfújatták a szondát, ami nem meglepő módon magas értéket mutatott. A rendőri intézkedés miatt a vonat nem tudott továbbmenni, ezért az utasokat busszal kellett továbbvinni, ráadásul a következő vonat majdnem 100 percet késett a részeges fiatal miatt.

A 25 éves bátaszéki férfival szemben vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult eljárás. Gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett. A Szekszárdi Rendőrkapitányság a vizsgálatok után bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az iratokat az illetékes ügyészségnek – közölte a rendőrség.

Rovatok