Index Vakbarát Hírportál

Együttműködési megállapodást kötött a közmédia Kína második legnagyobb médiavállalatával

2023. július 6., csütörtök 16:57

Műsorcsere-együttműködésről és jövőbeni koprodukcióban készülő tartalmak lehetőségéről állapodott meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a kínai Hunan Broadcasting System Budapesten – írja az MTI az MTVA Sajtó és Marketing Iroda közlése alapján.

A dokumentumot Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Csang Hua-li, a kínai műsorszolgáltató elnöke írta alá csütörtökön. Mint a közleményben írták, a magyar közmédia ezzel tovább bővítette nemzetközi kapcsolatait, és újabb lépést tett a két ország közötti médiakapcsolatok erősítésében.

A közleményben azt írták, hogy a Hunan Broadcasting System Kína második legnézettebb televízióját, a Hunan tartománybeli műholdas csatornát működteti. Az együttműködés célja, hogy elősegítse a kulturális és tartalmi csereprogramokat, valamint közös televíziós projektek megvalósítását. Az MTVA és a Hunan TV számára kölcsönösen nagy jelentőséggel bír, hogy olyan elismert partnerrel működhet együtt, amely gazdag tapasztalattal rendelkezik a televíziós műsorkészítés területén – fogalmaztak.

A most aláírt dokumentumban megfogalmazott szándék szerint a két fél a jövőben együttműködik egymással a szórakoztató műsorok, drámák, dokumentumfilmek készítésében, valamint a kölcsönös sugárzás és koprodukció területén. A megállapodás hosszú távon lehetőséget teremthet arra is, hogy magyar és kínai művészek, alkotók és tartalomgyártók közvetlenebbül érintkezzenek, tapasztalatokat cseréljenek, és közösen hozzanak létre innovatív és vonzó műsorokat – tették még hozzá. 

Az MTVA szerint az együttműködés a két ország közötti kulturális és diplomáciai kapcsolatok erősítését is szolgálja, hozzájárulva a két nemzet közötti jobb megértéshez. A felek egyetértettek abban, hogy a média egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a kultúrák találkozását és az emberi kapcsolatok építését, továbbá az együttműködésen keresztül reményeik szerint mélyebb és szélesebb szinten alakulhatnak a magyarkínai kötelékek.

Rovatok