Index Vakbarát Hírportál

Biztonságosabb és komfortosabb lehet az észak-budai kerékpárút

2023. július 7., péntek 16:58

Pénteken fogadták el a Duna menti kerékpárút észak-budai részének fejlesztési terveit. A tervezés a Fővárosi Önkormányzat és a magyar állam finanszírozásában a BKK lebonyolításával valósul meg.

Az I., II. és III. kerületet érintő, kiemelt jelentőségű projekt során korszerűbb lesz, és részben új nyomvonalon, a Dunához közelebb épül meg a békásmegyeri Barát-patak és a Lánchíd közötti kerékpáros útvonal – írja közleményében a BKK.

A közlemény szerint a fejlesztés nem csak a budapesti lakosoknak lesz előnyös, a cél, hogy az agglomerációban élőknek, valamint a turistáknak is kedvezzen a közlekedési központ. A főváros legszebb és legnépszerűbb területeit érintő kerékpárúton innentől korszerűen és biztonságosan fognak tudni közlekedni a kerékpározni vágyók és a gyalogosok egyaránt.

A tervezéskor kulcsszempont volt, hogy turisztikai, rekreációs és napi közlekedési célokat is kiszolgálja. Így a tervek között szerepel útbaigazító táblák kihelyezése, sétány építése, a csomópontok és meglévő kerékpárút biztonságosabbá tétele, valamint utóbbi kiszélesítése is.

A tervezett beruházások közé tartozik még,

Tovább nőhet a fenntartható közlekedési eszközök aránya a fővárosban. Az autót felváltó közlekedési lehetőségeknek ugyanis társadalmi és környezeti hasznuk is van, mivel csökkentik a zaj- és levegőszennyezést is.

Rovatok