Index Vakbarát Hírportál

Kemény büntetőfékezést örökített meg a magyar autós kamerája

2023. július 7., péntek 09:47

Óriásit büntetőfékezett egy autós a 11-es főúton, az esetről videó is készült. A sofőrt az bosszantotta fel, hogy nem tudott gyorsan menni a belső sávban, mert az előtte haladó járművezető nem akart átsorolni a külső sávba.

„Két perc feltartás után elfogyott az opeles türelme, és inkább leckéztetett egy büntetőfékezéssel. Visszapillantóból láttam, hogy még egy nemzetközi középső ujjat is felmutatott a VW-nek hátrafelé. Szerencsére meg tudtak állni mögötte, ahogy láttam” – írta meg a fedélzeti kamerával szerelt autó olvasója a Budapesti Autósok beszámolója szerint.

Az úgynevezett büntetőfékezés egyre gyakrabban előforduló jelenség a magyar utakon. Ilyen esetekben az egyik autós indokolatlan mértékben lelassít, az illető így kívánja megleckéztetni közlekedő társát. Ezzel a módszerrel élt nemrég egy autós a Budapest Parknál.

De arra is volt már példa, hogy valaki az M3-as belső sávjában büntetőfékezett. Az Egri Járási Ügyészség tájékoztatása szerint a vádlott sebessége a korábbi 159,3 kilométer/óráról 129 kilométer/órára csökkent. A vádlott csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést.

Rovatok